Ens ajudeu a crear el model de vida independent que tots i totes volem?

Ens ajudeu a crear el model de vida independent que tots i totes volem?

La Federació Catalana d’Autisme participa en el “Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva”, que té per objectiu principal impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports. Actualment ens trobem a la fase de recollida de dades per a analitzar la situació pel que fa a la vida independent i la participació social de les persones amb autisme/autistes.  

La Confederación Autismo España i quatre Federacions confederades (Federación Autismo Andalucía, Federación Autismo Castilla y León, Federació Catalana d’Autisme i Federación Autismo Galicia) estem duent a terme un estudi en col·laboració amb la Universitat de Sevilla, per a recollir informació sobre la situació actual i les tendències al voltant de les necessitats de les persones amb autisme de més de 16 anys que demanen, o són potencials demandants, de suports per a la vida independent. Així com conèixer les necessitats i prioritats percebudes per les pròpies persones amb autisme, les seves famílies i els i les professionals que els faciliten suports.

Crida a la participació

Demanem la participació de les persones del col·lectiu de l’autisme, perquè ens ajudin a adquirir una visió general que ens permeti poder proposar i dissenyar les mesures que es necessiten per al col·lectiu. Com podeu participar?

  1. Entrevistes a persones amb autisme.
  2. Grups focals amb familiars i professionals.
  3. Qüestionaris sobre dos temes (participació, i autonomia i vida independent) per a persones amb autisme, familiars i professionals, que podeu respondre directament en els enllaços de sota:

PARTICIPACIÓ

AUTONOMIA I VIDA INDEPENDENT:

El temps estimat per respondre cada qüestionari és de 15-20 minuts.

Mes informació: Trobareu més informació sobre les entrevistes, grups focals i qüestionaris en aquest document informatiu, que també està en versió adaptada.

Apunta’t a participar: per participar en les entrevistes i els grups focals, ens podeu enviar un mail a rumbo@fedcatalanautisme.org:

  • De cada persona amb autisme participant, necessitaríem saber el nom (poden ser només les inicials si es prefereix), edat, gènere, localitat, província, grau de TEA i dades de contacte. En el cas del familiar, el mateix (sense la informació sobre el grau d’autisme).
  • En el cas dels i les professionals que estiguin interessats i interessades a participar, necessitaríem saber el nom, l’entitat a la qual pertany i si és professional de gestió o d’atenció directa (en aquest últim cas, agraïríem saber en quin tipus de servei treballa).

Atenció: Les persones que participin han de tenir almenys 16 anys (les persones que participin com a familiars, ho han de ser també de persones amb autisme de 16 anys o més).

Agrairem moltíssim la teva participació, ja que és fonamental per poder executar un anàlisi el més complet possible que ens permeti impulsar el model de vida adulta que tots i totes desitgem per a la comunitat autista. Moltes gràcies!!

 

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne · TEA Moianès · Associació Autisme Pallejà · Héroes Sin Capa · Fundació Onada · Associació Trencaclosques · Associació Asperger TEA Lleida · Associació TEA Vallès Oriental

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *