Expliquem el Projecte Rumbo a la Jornada de Desinstitucionalització i Prevenció de la Institucionalització

Expliquem el Projecte Rumbo a la Jornada de Desinstitucionalització i Prevenció de la Institucionalització

El 30 de juny, vam tenir l’oportunitat d’explicar les línies d’acció del Projecte Rumbo a la Jornada de Desinstitucionalització i Prevenció de la Institucionalització, organitzada pel Departament de Drets Socials i pel Departament de Salut a la sala d’actes de la Pedrera.

El Projecte Rumbo té com a finalitat principal proposar models innovadors de suport a l’autonomia personal, la vida independent i la participació social de persones amb discapacitat. A Catalunya despleguem el projecte juntament amb ECOM i FEPCCAT, entitats que treballen per als col·lectius de la discapacitat física i/o orgànica, i la paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, respectivament.

L’acte va comptar amb la participació de professionals de l’àmbit sanitari i de l’acció social, així com diverses entitats que van explicar models per prevenir la institucionalització de persones amb discapacitat, amb trastorn mental o de la tercera edat, i que ja s’estan implementant. Va ser un plaer conèixer les iniciatives que s’han posat en marxa arreu del territori, així com intercanviar experiències i punts de vista amb professionals del tercer sector català. Seguim!

Crida a la participació

Actualment, a la Federació Catalana d’Autisme ens trobem a la fase de recollida de dades a partir d’una investigació centrada en la situació actual i les necessitats del col·lectiu autista pel que fa a vida independent, autonomia personal i participació social. És per això, que demanem la implicació de persones amb autisme/autistes, familiars i professionals, a partir de qüestionaris i participació a grups focals i entrevistes. Trobareu tota la informació aquí.

Moltes gràcies, la vostra participació és essencial!

 

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne · TEA Moianès · Associació Autisme Pallejà · Héroes Sin Capa · Fundació Onada · Associació Trencaclosques · Associació Asperger TEA Lleida · Associació TEA Vallès Oriental · Associació TEA del Berguedà · Associació Aliats amb l’Autisme · AUTEA Alt Pirineu · TEA Solsonès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *