La Federació Catalana d’Autisme es reuneix amb Educació Inclusiva del Departament d’Educació

La Federació Catalana d’Autisme es reuneix amb Educació Inclusiva del Departament d’Educació

El 21 de novembre ens vàrem reunir amb Laia Asso, directora general d’Educació Inclusiva, Sisa López subdirectora general de planificació i gestió d’Educació Inclusiva i Dolors Blasco, cap de Servei d’EAPs i Serveis Educatius Específics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Vàrem percebre la voluntat de saber més, de formar més i de crear un nou model d’educació basat en el Decret d’Educació Inclusiva i en totes les conclusions extretes dels grups de treball de la TAPSEI (Taula de Participació per un Sistema Educatiu Inclusiu). A la reunió vam parlar de les necessitats d’acompanyament a les famílies i de la necessitat que es resolguin els casos particulars i els diferents dubtes amb més celeritat, ja que la sensació de les famílies és moltes vegades d’indefensió.

Des de la Federació Catalana d’Autisme ens vam oferir per ser col·laboradores per tal de donar suport no només a les famílies, sinó també al Departament: perquè les entitats especialitzades contribueixin a fer conèixer l’autisme i a donar eines i estratègies als centres educatius i a les famílies.

Vam obtenir el compromís del Departament a tenir-nos en compte a l’hora de crear aquest nou model d’educació, i durant les properes setmanes sabrem com es materialitza. Encara hi ha molta feina per fer: seguim treballant d’una manera constructiva en un sistema educatiu millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *