L’Espai de la Calma de la Federació Catalana d’Autisme al Manga Barcelona acull a 160 persones

L’Espai de la Calma de la Federació Catalana d’Autisme al Manga Barcelona acull a 160 persones

La Federació Catalana d’Autisme ha rebut la visita d’un total de 160 persones al Manga Barcelona, que s’han dirigit a l’Espai de la Calma i al stand amb informació sobre els serveis de la Federació i de les seves entitats.

Per primera vegada, la Federació Catalana d’Autisme i Ficomic, entitat organitzadora del Manga Barcelona, han posat en marxa una col·laboració que ha tingut per objectiu principal promoure un esdeveniment més amigable per a les persones amb autisme/autistes i les seves famílies amb la premissa que la cultura i l’oci han de poder ser per a tothom.

Les persones que han assistit al Manga Barcelona i que s’han acostat la zona de la Federació Catalana d’Autisme han pogut gaudir de l’Espai de la Calma, una habitació de relaxació amb material sensorial i pocs estímuls lumínics i sonors. Tot i que aquest espai ha estat concebut tenint en compte les necessitats de les persones amb autisme/autistes de totes les edats, no només ha beneficiat a les persones del col·lectiu, sinó també a tots aquells fans del manga i l’anime que han necessitat un moment de tranquil·litat per descansar.

Al costat de l’Espai de la Calma, l’equip de la Federació ha estat atenent els assistents que s’han interessat pels serveis que ofereix l’entitat o per demanar suport i assessorament en temes concrets. L’han acompanyat entitats federades que també han proporcionat informació sobre els seus projectes i han venut merchandising. Donem les gràcies a TEA Martorell Assotea, New Life, Fundació GURU, TEA Ponent, TEA Vallès Oriental, Autisme del Berguedà pel seu suport durant els dies de l’esdeveniment.

         

La col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme i Ficomic també ha consistit en la formació en autisme de personal de la Fira Barcelona que ha estat rebent els assistents, perquè sabés com actuar en cas de trobar-se amb una persona amb autisme/autista i poder-la atendre de la millor manera possible. A més, s’han senyalitzat els espais del recinte i la Federació Catalana d’Autisme va proporcionar l’equivalència de les icones utilitzades per l’organització de l’esdeveniment amb pictogrames homologats d’Arassac en els dies previs al Manga Barcelona per a facilitar la comprensió. Juntament amb aquest material, també es va oferir una guia anticipativa per accedir a la Fira Barcelona, així com un document informatiu sobre autisme amb recursos a consultar per a qualsevol persona que volgués ampliar el seu coneixement sobre la condició.

Des de la Federació Catalana d’Autisme agraïm enormement la confiança i predisposició de Ficomic, i donem les gràcies a la Fira Barcelona per la seva col·laboració. Esperem que sigui el primer de diversos projectes conjunts enfocats a acostar el lleure a tothom, ja que va ser un plaer veure la satisfacció de les persones que van fer ús dels nostres espais i comprovar la necessitat de zones tranquil·les en esdeveniments amb tants estímuls i amb un nombre elevat d’assistents. Fins la propera!

 

Sobre el Projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISME ESPANYA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat al seu torn als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *