Neix una nova entitat: TEA Moianès

Neix una nova entitat: TEA Moianès

Per iniciativa del CR TEA CC (Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central) i emmarcat dins del projecte de donar suport a l’associacionisme TEA existent i de nova creació a tot Catalunya per part de la Federació Catalana d’Autisme, aquest passat divendres dia 15 d’octubre es va constituir a Moià una nova entitat: TEA Moianès.

La trobada es va organitzar a partir d’una sessió informativa que va tenir lloc el passat 1 d’octubre on la presidenta del CR TEA CC, Rosa Serrano que va explicar el orígens i la organització de l’entitat que presideix i que actualment ofereix servei a 52 famílies sòcies.

La intenció era que aquell mateix dia sortís el nucli del que ara és la Junta de l’Associació que compta amb el recolzament tant de l’Ajuntament de Moià com del Consell Comarcal, i amb la idea que estigui dins de la Federació Catalana d’Autisme per poder tenir més força: “La sorpresa va ser que al final de l’acte hi va haver 19 persones que van demanar formar part de l’associació”, explica Rosa Serrano.

Aquest passat divendres es van redactar els estatuts, es van establir els rols i les responsabilitats i es va posar fil a l’agulla per a iniciar un servei de suport a famílies de la zona. La majoria d’aquest grup de persones són familiars de persones amb TEA, però també hi ha persones amb la condició TEA, així com professionals sense familiars amb TEA que es van oferir per fer tasques de voluntariat. En el seu inici l’associació compta amb 20 famílies sòcies.

A més, des del Consell Comarcal del Moianès ahir 18 d’octubre es va iniciar el Grup de suport emocional i d’ajuda mútua (GSAM) per a famílies amb TEA que podrà servir de reforç i referència a les famílies que participaran en la nova associació.

Des del primer moment, tant des del Consell Comarcal com de l’Ajuntament de Moià o de la Federació Catalana s’ha volgut impulsar aquesta iniciativa i s’han ofert totes les facilitats, cosa que les famílies han agraït. De segur que serà una gran experiència i podran ajudar moltíssimes famílies del Moianès! Enhorabona companyes i companys! Som-hi!   

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació Projecte EVI · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *