Autismo España, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme aplaudeixen la inhabilitació de Teresa Forcades per defensar l’ús del Clorit de Sodi

Autismo España, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme aplaudeixen la inhabilitació de Teresa Forcades per defensar l’ús del Clorit de Sodi

  • El Col·legi de Metges de Barcelona argumenta que Forcades ha mantingut una actitud contrària al Codi Deontològic, amb un discurs mancat de rigor científic que pot generar un greu risc per a la salut dels ciutadans que segueixin la informació indocumentada que facilita.
  • Reiterem la necessitat de no promoure teràpies que prometin ”curar” l’autisme, ja que només contribueixen a generar falses expectatives, i poden fins i tot posar en greu risc la salut de les persones que ho presenten.

El Col·legi de Metges de Barcelona ha sancionat a la doctora Teresa Forcades amb 18 mesos d’inhabilitació per a exercir la medicina per defensar les propietats antivíriques i antiinflamatòries del Clorit de Sodi, també conegut per MMS, i proposar-ho per a tractar algunes afeccions.

Des de la Confederación Autismo España, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme volem expressar la nostra satisfacció per aquesta sanció, que considera que Forcades ha defensat “públicament de manera reiterada i continuada en diversos mitjans de comunicació social les bondats del Clorit de Sodi, al qual atribueix propietats antivíriques i antiinflamatòries”.

Tal com es pot llegir en els mitjans de comunicació, el Col·legi de Metges de Barcelona al·lega que aquesta divulgació “l’ha fet en la seva condició de metgessa, aprofitant l’autoritat que aquesta condició li atribueix, conduint a l’equívoc i generant falses expectatives en la societat, sobretot en persones que poden ser especialment vulnerables per les malalties que pateixen”.

A més, l’instructor de l’expedient argumenta que Forcades ha mantingut una actitud contrària al Codi Deontològic, “contrària a la bona fe, mantenint un discurs que, a més de mancat de rigor científic, pot generar un greu risc per a la salut dels ciutadans que segueixin la informació indocumentada que facilita”, la qual cosa pot conduir a equívocs i a crear falses expectatives”.

MMS i autisme

Des de Autismo España, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme insistim una vegada més que, avui dia, les intervencions recomanades a nivell nacional i internacional per a l’abordatge de l’autisme són de caràcter psicoeducatiu. Els seus objectius han d’estar orientats a potenciar el desenvolupament personal, la inclusió social i la qualitat de vida de les persones amb TEA i de les seves famílies. Per això, els suports dirigits a les persones en l’espectre de l’autisme han de basar-se en la millor evidència científica disponible i incorporar tant el criteri professional expert com les prioritats i els drets de les pròpies persones i les seves famílies.

Aprofundim a més en la ineficàcia i il·legalitat del Clorit de Sodi en el tractament de l’autisme, corroborat per l’Institut de Recerca de Malalties Rares, pertanyent a l’Institut de Salut Carles III, que va emetre un informe el 2016, a petició de la AETAPI (Associació Espanyola de Professionals de l’Autisme)[1] , en el qual rebutja el seu ús per al tractament de persones amb autisme, així com per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris[2] , que declara el Clorit de Sodi com a medicament il·legal i ordena la seva retirada del mercat el 2010.

Des de Autismo España, en col·laboració amb les entitats membres com la Federació Catalana d’Autisme, continuarem treballant per l’erradicació de la pseudociència i les faules relatives a l’abordatge de l’autisme, com a únic camí possible per a millorar la qualitat de vida i garantir els drets fonamentals de les persones que formen part d’aquest col·lectiu.

 

[1] http://aetapi.org/download/informe-uso-del-denominado-clorito-sodio-tratamiento-del-autismo/?wpdmdl=3626

[2] https://www.aemps.gob.es/informa/notasinformativas/medicamentosusohumano-3/medIlegales/2010/ni_muh_ilegales_05-2010/ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *