Impartim formacions sobre autisme a alumnes i a professionals de diferents sectors de Catalunya

Impartim formacions sobre autisme a alumnes i a professionals de diferents sectors de Catalunya

La Federació Catalana d’Autisme ha organitzat un cicle de formacions sobre autisme dins el Projecte Rumbo, iniciativa estatal de la qual forma part l’entitat. L’activitat pretén augmentar el coneixement sobre la condició a professionals de diferents àmbits per tal de promoure la vida independent i autònoma de les persones autistes a Catalunya.

Les dues darreres formacions s’han impartit a alumnes de primer d’Integració Social en un institut de Pineda de Mar i han tractat l’assistència personal. En la primera sessió, l’equip de la Federació Catalana d’Autisme ha proporcionat una introducció general sobre l’autisme i les característiques de la condició. En la segona sessió, els estudiants han pogut conèixer la situació actual del col·lectiu autista a Catalunya en diferents àmbits (educació, ocupació, salut mental, etc), així com la importància d’un servei com l’assistència personal, les funcions de la persona professional que l’ofereix, i el context de la prestació a nivell estatal i català. Aquests cursos s’ha impartit amb la finalitat principal d’acostar l’autisme a futurs professionals de la integració social i promoure que coneguin la professió de l’assistència personal com a opció per al seu futur laboral.

En les últimes setmanes, les formacions del Projecte Rumbo han arribat a altres espais. La Federació Catalana d’Autisme, a través de la seva plataforma TEAEduca, ha ofert una sessió en línia sobre autisme a 97 monitors i monitores d’oci, en la qual s’han analitzat casos reals dels professionals del lleure amb infants autistes, s’han compartit bones pràctiques i s’han proporcionat eines i recomanacions per a dirigir-se a infants i joves amb autisme, i per gestionar situacions concretes. La gravació de la sessió es pot veure aquí.

La creació d’espais amigables amb l’autisme ha estat una altra de les temàtiques del cicle de formacions. En aquest cas, han participat arquitectes de l’empresa immobiliària Núñez i Navarro, i professionals d’entitats de la Federació de Cooperatives d’Habitatges (Habicoop). Pròximament, s’impartiran cursos a Cohabitac i a algun ajuntament de Catalunya.

Sobre el projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat i el seu teixit associatiu (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, Daño Cerebral Estatal i AUTISMO ESPAÑA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, està finançat pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *