Autisme i LGTBIQA+: Participa en l’estudi!

Autisme i LGTBIQA+: Participa en l’estudi!

Des de la Federació Catalana d’Autisme, en el marc del Projecte LGTBIQA+ de l’entitat, ens proposem realitzar un estudi que ens permeti explorar i documentar les realitats que viuen les persones autistes que també formen part del col·lectiu LGTBIQA+.

Actualment, hi ha molt poca informació i escassos estudis sobre la intersecció de les identitats LGTBIQA+ i autistes. Les persones que pertanyen a ambdós col·lectius s’enfronten dia a dia a múltiples formes de discriminació, tant en la seva vida quotidiana com a l’accés de serveis o drets.

La finalitat principal de la investigació és donar veu a les persones que es troben en aquesta situació. Per tal de recollir les dades a analitzar, s’ha creat un qüestionari que es posarà a disposició de les persones autistes que també formen part del col·lectiu LGTBIQA+. A partir dels resultats obtinguts, podrem identificar i reconèixer les formes de discriminació que pateixen aquestes persones i sensibilitzar a la població per tal de promoure un canvi de paradigma en la societat.

Tenim l’honor de col·laborar, en aquest estudi, amb la Taula de Treball sobre Autisme i Diversitat de Gènere de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Autisme (AETAPI), que ha elaborat el qüestionari, i l’entitat Càtedra Autisme de la Universitat de Girona. Des de la Federació Catalana d’Autisme, hem creat la versió en català del qüestionari per analitzar la mostra relativa a Catalunya.

Informació rellevant sobre el qüestionari:

  • Per a poder-lo realitzar has de tenir 18 anys o més.
  • És completament anònim.
  • Hi ha disponible una versió adaptada amb llenguatge més senzill.
  • En el qüestionari hi ha un apartat on les preguntes poden resultar altament sensibles. Cuida’t i atura’t si t’està suposant massa esforç emocional respondre les preguntes.
  • Un cop hagis acabat el qüestionari, veuràs que hi ha una pregunta on et fem crear un codi! Aquest codi servirà perquè, si més endavant et replanteges la teva participació en l’estudi, puguis contactar amb nosaltres i mitjançant el codi que has creat, puguem eliminar la teva resposta. Anota el codi en algun lloc per recordar-lo.

Accés als qüestionaris:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *